Over mij

Mijn naam is Bianca Schuurman-Bosgoed.

Samen met mijn man Rob, zoon Stijn, dochter Anne, poes Poek en 4 kippen wonen wij in het prachtige Zwiep, aan de voet van de Lochemse Berg. Een heerlijke plek om te zijn.

Sinds enige jaren volg ik zelf yoga en Zen (meditatie) lessen en het helpt mij enorm om mijzelf te vinden, rust te vinden en te ontdekken welke kracht ik diep van binnen bezit. Jammer dat ik dat niet eerder ontdekt hebt.

“Ik mag zijn wie ik ben”

Kinderen leven van nature in het hier en nu. Maar door alle drukte en prikkels om hen heen raken ze dat soms een beetje kwijt. Dit kan zich uiten in verminderde concentratie, boosheid of onrustig gedrag.

Zowel yoga als mindfulness helpt kinderen deze verbinding weer te herstellen. Bij yoga ligt de nadruk meer op de lichamelijke oefeningen, maar doen we ook zeker ook zintuigoefeningen en meditatie oefeningen. Bij mindfulness werken we vanuit de aandacht, hoe ga ik om met wat er is, afgewisseld met bewegingsoefeningen.

Beiden bevorderen beweeglijkheid, kracht en evenwicht in lichamelijk en geestelijk opzicht. Het helpt kinderen te groeien en te bloeien vanuit hun innerlijke kracht.

Ik ben erg dankbaar dat ik kinderen hierin mag begeleiden.

Opleidingen:
– Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen,
werkzaam geweest als verpleeghuisarts en consultatiebureau arts
– Holistische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen
– Holistische peuter- en kleuter yoga bij Arterre in Nijmegen
– Mindfulness en Meditatie met kinderen bij Arterre in Nijmegen
– Therapeutische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen
– Mindfulness Kindertrainer 4-12 jaar ‘Aandacht werkt’ bij Eline Snel
– Tieneryoga bij Dolfijn Welness
– najaar 2019 opleiding tot Mindfulness Jongerentrainer Eline Snel

Reacties zijn gesloten.