Op locatie

Op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal

Op yoga avontuur in de vertrouwde omgeving van de eigen groep. Doordat de leidsters zelf ook meedoen met de les, weten zij wat de kinderen ervaren. Zo kunnen zij er later nog eens met de kinderen op terug komen of bepaalde oefeningen herhalen.
Elke yogales heeft een bepaald thema, bijvoorbeeld de seizoenen, de dierentuin, de kinderboerderij of op reis. Vaak wordt er gewerkt vanuit een mooi prentenboek. De lessen kunnen afgestemd worden op het thema waarmee u op dat moment werkt.

Op de BSO

Er wordt veel van de kinderen gevraagd en verwacht. Een schooldag met BSO is, naast de leuke activiteiten, voor veel kinderen ook een dag vol prikkels, drukte en onrust. Yoga kan helpen om de kinderen te laten ervaren hoe ze zichzelf kunnen ontspannen in drukke tijden of om beter aan te geven als er iets speelt of er een grens wordt bereikt.

Op school (basisschool of middelbare school)

Yoga en Mindfulness op school geeft ontspanning en biedt een mooi tegenwicht voor de inspanning die kinderen moeten leveren.
Natuurlijk, school is vooral leren: taal, rekenen, aardrijkskunde en op de middelbare vreemde talen, wiskunde, natuurkunde etc.
Maar daarnaast is het voor kinderen ook heel waardevol om iets te leren over zichzelf. Hoe kan je je ontspannen? Hoe vind je rust en stilte in jezelf met al die drukte om je heen? Hoe ga je om met je eigen gedachten en emoties?
Als je hoofd druk is, is je lijf dat ook en omgekeerd. Kun je dat voelen? Met Yoga, Mindfulness of een combinatie van beiden leren ze omgaan met spanningsvolle momenten in hun leven, leren ze hoe ze zelf van binnenuit kunnen zorgen voor ontspanning. Daarnaast neemt het concentratie vermogen toe, vergroot het het zelfvertrouwen en is de sfeer in de klas meer ontspannen. Het zorgt voor de juiste leerstand.

Mocht u interesse hebben, neem dan geheel vrijblijvens contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken via mail info@kinderyogatuinzwiep.nl
of via 06-81609505